A HOSSZÚ ÉLET TITKA

Gondolatok az egészséges, aktív, harmonikus életről…

Láttál már méhrajt, vagy madárrajt repülni, halrajt úszni?


Bámulatos, ahogy szinte egy testként, egyszerre mozdulnak, fordulnak, mintha valaki vezényelne nekik, irányítaná őket. Mintha hosszú, kitartó gyakorlással, edzéssel érték volna el ezt a tökéletes együttműködést.


Nem csupán a mozgásukban van meg ez az elképesztő összhang, hanem a mindennapi életükben is, különösen a méheknél. Teljes szervezettségben léteznek, elképesztő intelligenciával és alkalmazkodóképességgel áldotta meg őket az Élet. Minden egyednek pontos feladata van és teszi a dolgát, amíg él. Amint kiesik a sorból, már ott van a másik méhecske és pontosan ott folytatja, ahol az elődje abbahagyta.


Folyamatosan érzékelik egymást, állandó, szünetmentes kapcsolatban vannak. Késedelem nélküli, azonnali, jelen idejű kommunikáció.


Ha valami megzavarja ezt a finom, érzékeny kapcsolatot, az összhang szétesik, az intelligens együttműködés megszűnik. Káosz és zavarodottság van, sok méhecske elpusztul.

Bees in a group with blurry green background


Testünk sok-sok billió sejtből áll, amelyek – a méhecskékhez hasonlóan, ám magasabb szinten -, különböző feladatokat látnak el és mégis összhangban vannak egymással. Feladatok szerint csoportokba rendeződnek (ezek a szervek, szervrendszerek) és a csoportok egymással is pillanatról pillanatra együttműködnek.


Ha valami megzavarja ezt a finomhangolt kapcsolatot a sejtek között, a testben működési zavar léphet fel. Bár nem repülnek szét a sejtjeink, mint a méhecskék, de az állandó jelenidejű kapcsolat elengedhetetlen az optimális működéshez.


Mi zavarhatja meg ezt a titokzatos irányítást?


Pl.: kényelmes, korszerű világunk elektromágneses és egyéb sugárzásai, amit hétköznapi életünkben már nem tudunk elkerülni. Vagy a sejtek működéséhez szükséges táplálék hiányosságai, sőt különböző méreganyagok bekerülése a testbe, ami szinte elkerülhetetlen a mai világban.


A külső fizikai zavaró tényezők mellett lelkünk harmóniájának megbillenése is gondot okozhat ennek a finomhangolt működésnek.


Hogyan élhetnénk így egészséges, hosszú életet?


Létezik egy különleges anyag itt a Földön, amely képes arra, hogy a biológiai rendszerekre jellemző, az Élet alapját képező sejtkommunikációt helyreállítsa.


Néhány hét alatt feláll a rendszer, létrejön az összhang és megkezdődik a test működésének a helyreállítása.


Mesélek még róla…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük